Stadse struggles | het leed dat 7 dagen in de week open zijn heet

‘Zijn jullie morgen ook open?’ ‘Pas om 12:00?’ ‘Maar tot 17:00? De hele stad..? Hoezo niet tot 18:00?’ ‘Hoezo eerder dicht, wij vieren deze feestdag niet, haha?!’

Werken in een winkel, dat is wat ik doe, al heul lang. Alleen is het werken in een winkel niet meer zoals ‘vroegah’. Waar de donderdagavond DE koopavond was waar je extra voor werd ingezet omdat het zo druk was en de zaterdag DE dag dat iedereen vrij was en ze bij elke winkel met de benen buiten hingen. Die tijd is wel voorbij, even de SALE en Kerst-periode niet meegerekend. Het antwoord? Het leed wat ‘7 dagen in de week open zijn’ heet.

Sinds een aantal jaar moet ook het centrum van Arnhem er aan geloven : 7 dagen in de week open. Alle 2e feestdagen : Pasen, Pinksteren, Kerst (ja echt waar, wij stonden in onze kerstjurkjes op de winkelvloer).. Alles om maar te voldoen aan de behoefte van consumenten. Nu dit er is, kan je nooit meer terug en worden winkeltijden alleen maar langer. Het erge is dat consumenten er verwend van worden en geef ze maar eens ongelijk, dit is de opvoeding die we ze zelf hebben gegeven. (Ofja we, de mensen die dit verzinnen hebben een fijne kantoorbaan van maandag tm vrijdag) Zo verwend dat ze het bijna raar vinden dat je eerste paasdag niet open bent of met Hemelvaart maar tot 17:00.

Lang leve online shoppen toch, daar kan je 24/7 je gang gaan en goed ook, zou je denken. Het zou mooi zijn als dat een vervanger was voor onze extra openingstijden, maar nee.. We willen alleen maar meer en meer en meer en meer en oja.. MEER. Waar is de tijd van op zondag wandelen, spelletjes doen met familie of gewoon je huispak aan en de hele dag films kijken? De stad op zon -en feestdagen lijkt wel een meetingpoint van mensen die zich vervelen, niks beters kunnen verzinnen dan winkel in winkel uit en nog durven te klagen dat het druk is ook nog. Ja lieve mensen, deze is voor jullie : wij zijn er voor jullie, om jullie te helpen met je dag-invulling. Maar hey, wie is er eigenlijk voor ons? Denk daar maar eens overna.

Als je het aan mij vraagt : “waar zijn we in godsnaam mee bezig? Sorry god.”

Advertenties

Een gedachte over “Stadse struggles | het leed dat 7 dagen in de week open zijn heet

  1. I feel ya! Wij zijn GELUKKIG maar enkele zondagen per jaar open en ik zou helemaal gek worden moest het altijd zo zijn. Mensen willen idd altijd meer en meer maar dat is niet altijd beter! Ik moet eerlijk bekennen dat ik op zondag ook geregeld naar Maastricht trek om te shoppen maar moest dit niet kunnen op zondag, ga ik wel een andere vrije dag! In de verkoop werken is niet altijd even leuk nope!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s