Happy new hair | op visite bij Salon B

Op een random dayoff zie ik een mail binnenkomen van een kapsalon. Enthousiast en wel lees ik hoe Laura, een haarstylist van Salon B mij had gevonden op Instagram, een tijdje volgde en mijn haar graag een keer wilde doen.

What, really? Hoe onverwachts en leuk. Eerlijk gezegd wilde ik binnenkort weer een knipbeurt inplannen, het was weer nodig na een jaar. Yes, een kapperbezoek is voor mij een ‘1x per jaar’ ding. Ik ben trots op m’n volle bos, haarkleur en wil het alleen maar laten groeien. Één nadeel : mijn volume gaat, hoe langer het wordt, steeds meer naar onder zakken waardoor de bovenkant zo plat als platvoet de dinosaurus wordt.

Daar kwam dus vorige week woensdag verandering in. Om 12 uur had ik een afspraak staan bij Salon B in het centrum van Arnhem. Bij Salon B werken allemaal ondernemers die in feite een stoel huren maar wel samen onder één dak werken, wat toch een teamverband vormt, onderling ook wel de B family genoemd.

Laura legt me uit dat de salon uit 4 zones bestaat. We beginnen in de advice zone met koffie, waar ideeën worden uitgewisseld en brainstormsessies ontstaan. Waar ik dacht aan een hippe ‘fringed pony’, zag Laura al hoevaak ik m’n haar achter m’n oor stak en vroeg zich af of het wel echt wat voor mij was. Heerlijk hoe eerlijk ze was. Ik moest tenslotte de deur uitgaan met een kapsel wat ik zelf bij kan houden zonder moeilijkheidsgraden die niemand anders kan dan de stylist zelf. En dan moet je net mij hebben, die gauw akkoord gaat met een ‘out of bed’-look. We gaan voor frisse punten, mijn haar wordt opgelicht door middel van een freehand techniek, ik krijg een rescue treatment voor de glans en als afsluiter een iets kortere lok die lijkt op die hippe pony maar wel achter m’n oor kan als ik hem zat ben.

In de colorzone wordt je (hoe kan het ook anders) gekleurd, wat voor mij wel even wennen was. Een onverwachtse, lange zit. Ik krijg koffie, tijdschriften en ook kan ik de gehele sfeer van de salon meteen proeven. Die is hoe ze het bedoeld hebben ; familiair, professioneel en gezellig!

Voor het knippen kom je in de shine-zone waar de verf wordt uitgespoeld, je haar wordt gewassen inclusief een hele fijne hoofdmassage (bewust of niet, ik vond het zo fijn dat ik zo m’n ogen dicht kon doen) met uitzicht op een look-a-like sterrenhemel!

De style-zone lijkt mij de favoriete plek van de stylist zelf, hier komen hun creaties tot leven. Je wordt geföhnd, geknipt en er worden haarproducten gebruikt die je wellicht zelf hebt of wilt gaan gebruiken om je coupe bij te houden. Naast frisse, op een nonchy way geknipte punten, was voor vooral van belang hoe ik mijn lok ’s ochtends snel en fancy voor elkaar kreeg.

Een onverwachtse uitnodiging, een uitgebreide experience : ik ga vaker op bezoek bij Salon B!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s