Frame it | waarom foto’s belangrijk zijn

Sinds ik Zij en Stijl opnieuw heb geïntroduceerd, is mijn focus voor de site maar zeker ook voor mijn social media duidelijker geworden. Ik wil niet over alles wat willen weten en dat delen, nee, ik deel wat ik weet in de hoop dat het herkenbaar is voor anderen. Ik verwacht niet dat ik direct invloed heb op mijn lezers, het is wel zo leuk als er wat mee wordt gedaan. Zo niet, ook goed. Your lost, haha, nee grapje!

Wat ik altijd leuk heb gevonden is fotografie en niet minder belangrijk in combinatie met die lange, gezellige verhaaltjes. Een foto versterkt wat je bedoelt, geeft een mooi sfeerbeeld en neemt je mee in het avontuur wat je omschrijft. In het hele begin was ik daar nogal laks in, ‘doe ik even snel’ en ik fotografeerde liever items dan mezelf, ik ben tenslotte geen model. Nu snap ik de rol van een foto en heb ik een beter beeld van wat ik wil uitstralen en laten zien in een post.

Eigenlijk werkt dat in je interieur net zo. Ik ben een leek wat interieur betreft en mijn Pinterest-pagina staat vol perfecte indelingen en kleuren samenstellingen. Voorlopig ben ik al 2 jaar bezig met een fatsoenlijke woonkamer, al zijn we nu aardig opweg moet ik zeggen. De slaapkamer is het grootste project geweest afgelopen jaar en hij zit nu in de fase : aankleding! Een plantje hier, een gezellig stapeltje magazines daar en een lijstje gevuld met een poster. Ook hier blijf ik moeite hebben met ‘eigen foto’s ophangen’, in de zin van, ik weet zelf wel van wie deze slaapkamer is zonder enige bevestiging nodig te hebben.

Toen kreeg ik van Fotofabriek de kans om een foto te laten afdrukken op aluminium. Bijzonder wel, want verder dan een originele fotoafdruk, canvas en hout gaat mijn kennis niet. Dat de foto uiteindelijk op onze slaapkamer een plekje zou krijgen was zeker, maar welke foto ga ik kiezen? De cactussen, volkswagenbusjes en botanical beelden vlogen in het rond in de editor en uiteindelijk koos ik toch voor een foto van onszelf. Niet om onszelf te herinneren van wie de slaapkamer is, wel om de kamer persoonlijk te maken en sfeer te creëren.

Aangezien geen één foto mijn album inkomt zonder filter (nee, geen dunmakers of pukkels wegwerken, gewoon een tintje lichter), was ik heel benieuwd hoe dat op aluminium zou uitkomen. Het materiaal is ietwat glanzend maar laat tegelijkertijd kleuren mooi uitkomen. Zo, weer een stapje verder in die foto-wereld!

Advertenties

2 gedachten over “Frame it | waarom foto’s belangrijk zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s