Zij en Haar | lui in op en top vrouw zijn

‘I have enough clothes’ said no one ever. ‘I have nothing to wear’ – me every morning. Deze kleding quotes zijn zo op mijn lijf geschreven, nouja mijn lijf.. Ik kan me er goed in vinden. Items met luipaardprint zijn nooit hetzelfde, witte shirts zijn nog altijd de beste basics (en moet je dus blijven aanschaffen), de denimregel luidt : voor elke dag één en een vrouw heeft keus nodig om vervolgens haar ‘fresh made’ outfit weer last minute te veranderen.

Vrouwen die deze kleding-gekte herkennen, zijn meestal tot in de puntjes verzorgd. Voor mij betekent dit : make-upje on point, je nagels gelakt en je hairdo alsof je net van de kapper komt. Herkenbaar? Nou precies dat wat ik zojuist beschreef mis ik een beetje. Beetje veel misschien wel.

Ik heb zeker een tijd gehad waarin ik make-up ging uitproberen, het moet de periode geweest zijn waarin ik ‘niet teveel’ make-up mocht. Dan is het juist leuk om dat extra lijntje op je ogen te schilderen. Nagels lakken doe ik vooral als Pasen en Pinksteren op één dag vallen, precies ja : nooit. Ik erger me eraan als ik een halve middag heb besteed aan nagels lakken en ze de volgende dag al verpest zijn op het werk. Ik blijf niet lakken. In de zomer gebruik ik nagellak als een soort masker voor m’n voeten, dan zien ze er nog enigszins gezellig uit.

En m’n haar, ja m’n haren. Die hebben al heel wat meegemaakt met mij. Paarse plukken, enorm lang, wannabe vlechtjes met kralen, in lagen, pony erbij, pony weg met schuifjes, laten groeien, een bob, toch weer lang, donker verven, te donker dus uitgroei, dip dye, toch weer eigen kleur.. Ik ga de laatste jaren weinig naar de kapper, neem er de tijd niet voor en zo voorkom ik impulsieve beslissingen waar ik vast en zeker spijt van krijg. Ik ga voor veilig : lekker laten zoals het is.

Ook met ‘simpel haar’ kan je blijkbaar heul veul kanten op, kwam ik achter dankzij L’Oréal hair. Ze stuurden een pakketje van hun Stylista-lijn met producten voor verschillende haartypes. Hoewel ik de short hair en curly variant moest laten staan, zijn ‘Big hair’ en ‘Beachwave’ favorieten. Handig ook voor onderweg, pocketsizes noemen ze dat. Ik weet niet wat ze hadden gestuurd als ze hadden gezien hoe groot mijn tas is ;-).

Je dacht toch niet echt dat ik per vandaag een beauty/hair-rubriek ging beginnen..? Wie herkent zich in het ‘lui in op en top vrouw zijn’?

Advertenties

8 gedachten over “Zij en Haar | lui in op en top vrouw zijn

  1. Ik ben ook wel redelijk lui in het vrouw zijn, vooral als het op make-up aan komt. Ik draag echt nooiitt wat op mijn gezicht, en als ik een feestje heb dan alleen wat mascara. S’avonds er alles afspoelen is gewoon te veel werk haha!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s