Modedingen | Fred baret voor de pret

Dat letterlijk alles van vroeger terugkomt in modeland, dat is inmiddels wel duidelijk. En we trekken het nog aan ook. Wat ik wel vind opvallen is dat de meeste items vroeger voor de ‘rijken’ bedoeld waren en nu bij de Primark liggen voor €2. Neem de goud trend, niet echt goud bij Primark (just saying). Hetzelfde geld voor de baret, HET winter hoofddeksel van dit seizoen. Ik ben om hoor.

Het heeft iets Frans. Niet Frans je buurman, Frans van Frankrijk. Bij baret denk je : Bretonse streep, pied-de-poule, trenchcoat.. Parisienne! In de middeleeuwen zag je dit terug bij de, hoe ze dat mooi noemen, de beter gesitueerden in Frankrijk. Nu leggen we de link vaak met militairen, als onderdeel van hun uniform, met verschil in kleur om de functies te onderscheiden. En als je die link niet legt, dan volg je alle catwalkshows om vervolgens de trend fijn te shoppen in je favoriete store.

Ik ben dol op hoofddeksels en gek genoeg, als ik dat van mezelf mag zeggen, staan veel soorten ook leuk. Mijn verzameling beanies, sailorcaps en hoedjes zei ‘welkom’ tegen bordeaux Fred baret zo rond de feestdagen (kerstcadeautje van le parents, yes)! Hij is van wol, niet dik wat hem de perfecteling maakt voor zowel binnen als buiten. Laat die bad-hair-days maar komen, I’m ready!

Shop mijn baret bij My Jewellery!

Advertenties

6 gedachten over “Modedingen | Fred baret voor de pret

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s