Love | had ik maar een tijdmachine

De decembermaand, waar iedereen met smacht wacht (hey dat rijmt) op de kerst. Kadootjes onder de boom, urenlang tafelen zodat je daarna met een foodcoma in bed ligt, zwijmelfilms, de kerstspecial van All you need is Love en standaard Home Alone kijken (alleen deel 1 vind ik de moeite waard). Dat dus.

Naast de kerst, wat ik vooral op het moment zelf gezellig vind zonder alle voorbereidingen, zorgt de decembermaand elk jaar weer voor een jubileum-momentje. Dit jaar staan er alweer 5 kaarsjes op de liefdestaart van le boyfriend & mij die alles behalve uitgeblazen worden.

5 jaar alweer, wat is de tijd snel gegaan. Net 22 was ik met een nog zo ‘jong leven’. Jong in de zin van : ik zat thuis op het randje om het ouderlijk nest te verlaten, was al wel 3 jaar fulltime aan het werk maar toen met baby-steps omhoog in functie, ging het liefst elk weekend de stad in (om te kijken of ik nog een beetje kon flirten, haha) en vriendinnen zag ik wekelijks.

Nu, 5 jaar later, zit ik op de bank van mijn eigen huis. Ons huis, een koophuis. Dat bedenk je niet bij zo’n eerste date, pretty awkward met gekke zenuwen enzo in een te warm café en een paar dagen voor kerst. Wanneer ik wist dat dit een blijvertje was? 2e kerstdag, toen ik volledig uit mijn comfortzone ging en na wat ‘heen-en-weer-grapjes-over-de-app’ voor zijn deur stond in een comfi look wel. Geen getut, geen hakken, geen niet-mij-dingen, gewoon gaan.

Voordat je denkt dat dit een ode is aan de perfecte relatie ever, nee. Als dominante, georganiseerde tuthola ben ik verre van de makkelijkste. Combineer dit samen met een man, die zoals de meeste mannen minder van de planning is en gewoon ‘ja’ of ‘nee’ of ‘oke’ zegt en je altijd meer van een antwoord verwacht.

Een ode aan de perfecte persoon, dat wel, voor mij. In 5 jaar tijd is er al zoveel gebeurd, gezegd en gedaan. We hebben reizen gemaakt, zeiden gratis ‘JA’ op maandagochtend, kochten een huis. Most of all, we hebben genoten en genieten nog steeds. Had ik maar een tijdmachine, waarmee ik de tijd even stil kan zetten en heel even in de toekomst kan spieken om te zien wat het leven ons nog meer brengt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s