Look-o-look | rokjesdag

Is het lang geleden, is het lang geleden 
Dat ik in een rokje liep.. van je ding, dinge dong
Is het lang geleden, is het lang geleden
En nee, ik heb geen last van de zomergriep.. bim bam bom.

Kennen jullie het originele liedje? Ik moet dan altijd denken aan de film Costa waar Daan Schuurmans en Georgina Verbaan gezellig door de straten van Spanje blèren. Anyway, ik kwam echt op het liedje toen ik over rokjesdag wilde gaan schrijven, want meine gute.. Wat is het lang geleden dat ik een rokje droeg. Waarom eigenlijk?

Mijn moeder is een rokjes-liefhebster, niet voor haar zelf perse, maar voor mij. Ik had ze allemaal in mijn kast : skorts van sweatstof (dat broekje met een overslag waardoor het een rokje lijkt), suède rokjes, spijkerrokjes, gekleurde, geruite, noem het maar op. En ja, als ik het terugzie op foto’s ziet het er ook altijd leuk uit. Toch ga je zo’n fase in waar je je wat aantrekt van anderen en dan is daar ineens de denim. Denims met t-shirts, niks anders, niks geks. Ik merk dat nu nog wel eens in de winkel met die jonge meiden van een jaar of 14,15 : ‘nee, maar op school dragen ze ook skinny-denims met sweaters’. Alsof dat een reden is om niks anders te dragen, maar zo werkt het gewoon.

Toen ik een beetje mijn eigen stijl ging ontwikkelen was er prima ruimte voor rokjes in mijn kast alleen vond ik het ‘ongemakkelijk’ om ze te dragen. Ik had altijd het idee dat ik op moest letten of hij wel goed bleef zitten of dat mijn panty er niet in bleef hangen na een toiletbezoek (waargebeurd verhaal trouwens, ik treed verder niet in details). Dat is me dan weer net teveel gedoe, doe me die maxi-skirts maar met grote truien en sneakers, lekker ‘sjappie’ zou me moeder zeggen, maar heerlijk. Geen omkijken naar bij zo’n look.

En dan ga je overstag tijdens, hoe kan het ook anders, de SALE. Ja gevoelig zoals ik ben voor dat magische woord. Zonder gekheid, wist je dat als je een item koopt in de SALE dat buiten je comfortzone valt het vaak je meest geliefde item wordt? Echt waar, dat komt omdat je verwachtingen minder groot zijn. Blame it on me als het niet zo is! Maar hij hing daar voor €12,00, de lekkere leather-look-skirt en dan wil ik zoiets nog een kansje geven. Mijn lange jassen, grote truien gaan me helpen niet constant op dat rokje te letten : Let it gooooooooo, let it go!

Leer is net zo makkelijk te combineren als denim eigenlijk ; alle kleuren, stoffen en soorten items kun je ermee dragen. Ik koos hier voor gezellige streepjes, stoere Dr. Martens boots en een classy camel coat. Lekker die stijltjes door elkaar, fijn zo’n rokjesdag!

img_7483-8

Advertenties

6 gedachten over “Look-o-look | rokjesdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s