Ibiza | de tips zonder Hardwell en Patty Brard tuniekjes

Nog één keer dan, nog even terug, nog even alles op een rijtje.. ‘Ja wat dan?’ vraag je je af. Ik neem jullie mee naar onze must-visit-spots in Ibiza.

Vorig jaar was onze eerste visit op het eiland ; het eiland van de hippies, de Patty Brard tuniekjes, toch ook wel het party eiland, ‘tranquilo-vibes’ en mooie stranden. De allereerste indrukken vind je hier.

We gingen terug om opnieuw de sfeer te proeven, nieuwe ontdekkingen te doen en dan toch eindelijk Formentera te ontmoeten. Daar gingen we voor. Één ding is zeker, Formentera hebben we weer niet gezien (we moeten dus weer een keer terug, heel vervelend). Het weer was wat wisselvallig, yes juist in de 10 dagen dat wij er waren.. Daarvoor en daarna : strakblauw, zweten van de brandende zon en bakken en braden als vlees op de bbq. Anyway, een mooi lijstje ‘to do’ heb ik wel voor je. Here we go!

Viewpoint bij kaarslicht – Sa Finca
Even via tripadvisor opzoek naar iets leuks om te eten. Wat filtertjes verder kwamen we uit bij Sa Finca wat vooral door zijn locatie een favoriet was onder de vakantiegangers. De straat loopt steil omhoog en doet een beetje Beverly Hills-achtig aan met prachtige huizen om op een gegeven moment een bordje Sa Finca tegen te komen. De eigenaren zijn Belgen en we krijgen een verhaal te horen over hoe zij 20jaar geleden kozen voor ‘altijd Ibiza’, de kok is daar ooit begonnen als student en kon het later overnemen. Het balkon hoorde eerst bij hun huis, 5 jaar geleden besloten ze het bij het restaurant te trekken en het brengt je naar een prachtig uitzicht over St Eulalia. Eten met een view op een 400 jaar oude locatie met een verhaal waar je verliefd op wordt!

Zonsondergang in Benirras
Google Ibiza en deze tip staat zeker in een top 5. Benirras staat vooral op zondag bekend om zijn feestelijke, hippie-sfeer zonsondergang, met trommelaars, veel muziek. Je zou bijna zeggen dat alleen Hardwell nog ontbreekt. Of je dan de zonsondergang nog goed kan zien, met iedereen voor je die vooral drukker zijn met selfies maken met de zon dan genieten van hoe die ondergaat en de sfeer eromheen. Ik zou lekker een andere dag gaan, tussendoor een wijntje halen bij Elements, pizza op het strand. How romantic! Er zijn echt veel mooie plekken waar de zonsondergang goed te zien is, bij ons was meer dat ‘mr. Cloud’ in de weg zat en we weinig kans hadden op überhaupt een zon die onderging.

Hidden treasure in Sa Caleta
Al onze routes stippelden we uit met de ouderwetse kaart, heerlijk op ons gemak de weg op. ‘Ons’ gemak, le boyfriend reed, ik was op m’n gemak. Sa Caleta was dan één van die verassingen waar je naartoe reed om te kijken of het wat was. Je rijdt er zo aan voorbij kan ik je vertellen, want er wordt alleen een restaurant Sa Caleta aangegeven. Zoals je begrijpt reden we er dus de eerste keer aan voorbij omdat ik zei ‘nee, dat is een restaurant geen strand’. Ik ben dus zo’n bijrijder met de kaart in de hand die het denkt te snappen, tot soms grote irritatie van de bestuurder. Anyway, je komt aanrijden op een woestijnachtige-stofbende-parkeerplaats en denkt ‘oke, en het strand is….waar’? Het wachten wordt beloond want al snel kijk je op de zee, loop je naar beneden en kom je uit in een smalle baai. Kom vroeg, want ’s middags ligt het o-ver-vol! Bezoekers laten met een beetje geluk 1cm tussen hun handdoek en die van jou, elke zandkorrel wordt benut. Lunchen in het restaurant was geen optie meer, alles ‘reservado’, maar we werden doorverwezen naar de meest heerlijke tuin ever met houten loungebanken (met grote kussens ofcourse), loveseats en lange tafels waar je vrijblijvend kan chillen en genieten van Spaanse kazen, broodjes ham, Paella, waar je zin in hebt!

Een stukje geschiedenis op Puig de Missa
Die wisselvallige dagen, daar wordt je creatief van en het laat je zoeken naar meer op het eiland dan strandjes. De hippiemarkt viel al af, we hebben er twee bezocht vorig jaar en waren er meteen voor altijd van genezen. Tripadvisor was weer onze held van de dag, ik kwam uit op Puig de Missa in Santa Eulalia. Een stukje geschiedenis met uitzicht. Vanaf het centrum van Santa Eulalia kun je er naartoe wandelen, ook met de auto (in ons geval) kan je er prima komen. Het is een kerk op een enorme heuvel die vroeger als verdedigingswerk diende. Nu kan je de kerk in, er is een begraafplaats en je kunt de geschiedenis teruglezen op de borden bij het viewpoint. Wie had dat verwacht in Ibiza, het eiland van de lange nachten en vroege ochtenden!


Diner in de oude stad bij La Torreta
La Torreta is onze favorite, los daarvan is eten in de oude stad een ervaring opzich. Dalt Vila is oud, daardoor charmant en het is er ’s avonds gezellig druk. De straatjes zijn smal en lopen omhoog, je moet je daarbij voorstellen dat de straten ’s avonds gevuld zijn met tafeltjes. Bij La Torreta kan je niet zomaar even binnenwandelen, een pan Paella en patatas bravas bestellen en weer gaan. Op woensdag belden we even met onze amigos en we konden, ja echt geen grap maar serious business, VRIJDAG terecht. Dan neem je ook meteen je tijd hoor, uitgebreid en wel. Voor ons een perfect, laatste diner in Ibiza.


Staat Ibiza nog op jouw agenda dit jaar?

Advertenties

3 gedachten over “Ibiza | de tips zonder Hardwell en Patty Brard tuniekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s