Mondays mood | 3 type mannen die mee gaan shoppen

Werken in het weekend ; voor de één not done en komt totaal niet in zijn of haar woordenboek voor, voor de ander is het net als werken op woensdag, een normale werkdag. De detailhandel draait juist om weekenden werken, we leven inmiddels in een tijd dat we 7 dagen in de week open zijn en nog lijkt het soms niet genoeg voor de consument. Dit blijkt uit 5 minuten voor sluitingstijd binnen stappen en heel verbaasd reageren als ze horen dat de winkel om 17:00uur sluit (op wel te verstaan een zondag). ’17:00? Ik dacht 18:00, ik heb al zo weinig tijd om te shoppen’ Ja wij ook, want we zijn meerendeel van de week hier en een beetje zondag-slash-weekend-gevoel is fijn, denk ik dan.

Foto’s via : Euroreizen

Toch zijn de weekenden het leukst om te werken, het is over het algemeen drukker en de klanten zijn vrolijker. In die zin : ze zijn vrij, een dagje uit, qualitytime met het hele gezin of alleen manlief. Ik kijk m’n ogen altijd uit als stellen onze winkel bezoeken en maakte al gauw onderscheid in 3 type mannen (voor de duidelijkheid, bij ons in de winkel verkopen we alleen de dames en kids-collectie) :

Meneer de honingbij
Deze man verliest zijn vrouw geen seconde uit het oog en schuift langzaam achter haar aan. Zij doet een stap vooruit, hij ook. Hij zegt weinig, heeft vaak een gesloten houding en draagt vaak de verzameling (kleding om te passen) van Koningin de Vrouw.

Meneer helpt graag
Deze man kan je weer opsplitsen in twee types : de man die alles beter weet. ‘Nee, dat hoef je niet te laten zien hoor. Vind ze niks.‘ of ‘Ja, natuurlijk zeg je dat het leuk staat.. Jij bent de verkoopster.‘ Je vraagt je bijna af of z’n vrouw überhaupt kan praten. Type twee wilt vooral snel de winkel uit dus als z’n vrouw vraagt : ‘Schat, welke blouse vind je leuker?‘ Antwoord hij : ‘Doe allebei maar, dan ben je voorlopig klaar. Heb je er nog goede broeken bij? Kom maar, dan reken ik vast af.’

Meneer houdt de wacht
Van deze man ken je het bestaan niet, totdat je een vrouwelijke klant naar de voordeur ziet lopen (in een nieuwe look) om iemand z’n aandacht te trekken. Ach, haar man. Hij staat buiten, doet een duim omhoog zo van ‘goedgekeurd’, no way dat hij zich binnen laat zien.

Herken je je eigen manlief in bovenstaande types?

Advertenties

8 gedachten over “Mondays mood | 3 type mannen die mee gaan shoppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s