Barcelona 2.0 | #2 als je er toch bent 

20/09
Het hotel is wat gehorig, we horen precies hoelaat de metro vertrekt, maar we hebben heerlijk geslapen. Na het douche-aankleed-opmaakritueel gaan we op pad ; KOFFIE! We weten van onze vorig bezoek aan Barcelona nog een leuk tentje, 365 heet het en heeft meerdere locaties in de stad. Het leuke aan ontbijten buiten je hotel is dat de prijzen relatief laag liggen, de producten vers zijn en je leert nog een beetje Spaans tussendoor (‘oudere’ locals kunnen absoluut geen Engels).

Op de terugweg huren we fietsen en onze tour (met inmiddels vaste route) kan beginnen : een smoothie op het strand om mee te beginnen. Na een rondje boulevard fietsen we door naar Parc Cuitadella, die op kleine afstand van het strand ligt. Hier kun je heerlijk wandelen en relaxen, wij kozen er deze keer voor om er doorheen te fietsen en via de Arc De Triomf de wijk Gracia in waar Bicioci Bikecafé op ons wachtte. We bestellen pizza, want ach.. Alle Spanjaarden eten warm smiddags. Dat de beste man die onze bestelling opneemt geen Engels kan vind ik wel charmant, dan weten we dat we goed zitten : tussen de locals.

De fietsen brengen we iets te laat terug en zelfs een voorbedachte smoes ‘we waren de weg kwijt ofzo’ is niet nodig, met een ‘Ola’ en ‘Gracias’ komen we er goed mee weg.

21/09
Ik kan dan wel vakantie hebben, als ik weet dat er een Scotch & Soda in de buurt zit moet ik er heen. Het heeft niks met workaholic te maken, het is meer de liefde voor het merk. En ik vind het tof om te zien hoe de winkel is opgebouwd, welke items ze verkopen (toch verschilt dat soms). So we did! Nu waren m’n Spaanse collega’s vooral druk met andere dingen, wij vonden de winkel prachtig en ik zet een denkbeeldig vinkje bij m’n denkbeeldige store-visit-lijstje.

De middag is voor het strand en de wijk Barrio Gotic. Deze wijk is het centrum van de oude stad en bestaat uit smalle steegjes die bijna een doolhof lijken, historie en boetiekjes tussendoor. De opbouw alleen al is de moeite waard om deze wijk op je lijstje te zetten.

We belonen onze wandelingen met een borrel (hallo Aperol voor €10,00.. gisteren was je ergens anders nog €3,50) en maken ons klaar voor Barcelona – Atlético Madrid. Jawel, een voetbalwedstrijd. Liefde is.. nieuwe herinneringen maken, daar hoort voetbal ook bij. Ik hoor le boyfriend nog zeggen ‘beter dan dit ga je niet meer zien’.. Nouja, als Barcelona niet beter kan dan 1-1 spelen dan weet ik het ook niet meer. Maar ja, vrouwen en voetbal he! Het was een mooie avond. 01:30 in bed, snel slapen, morgen vliegen we naar Ibiza……

Advertenties

8 gedachten over “Barcelona 2.0 | #2 als je er toch bent 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s