Barcelona 2.0 | #1 de dag van vertrek 

Maandagochtend, zo rond een uurtje of half 8.. Ik hoor mezelf zeuren, ratelen, chaotisch zijn : het is duidelijk de dag van vertrek. Een kopje koffie doet wonderen en een paar hijsen nicotine ook. Laten we maar gaan, we hebben vast alles. ‘En hebben we het niet, dan kopen we het‘ zou een opmerking van le boyfriend kunnen zijn, maar hij laat me ‘verstandig genoeg’ met rust. Na zo’n 6 citytrips/vakanties samen weet hij hoe ik ben.

De trein naar Schiphol is gehaald, hoppa. Chillen. Dachten we. Zo’n 20 minuten na station Utrecht staat de trein stil en blijft stil staan. Oké 5 minuten kan, maar die 5 minuten werden 10 minuten en die 10 minuten werden er 30!! Tussendoor wordt er wat gezegd door de beste man, de machinist, maar niemand die het echt verstaat. Ik denk te verstaan dat we niet verder kunnen en terug moeten naar Utrecht. O my, wat nu? Een taxi regelen? De trein uit rennen en het laatste stuk lopen? Wij hebben een vliegtuig te halen, hallo.. Anyone? Na wat hartkloppingen, stressvlekken en wat heen -en weer getwitter met Schiphol (in de hoop ze in het ergste geval het vliegtuig zouden tegen houden ofzo?) gaat hij ‘als er een god bestaat THANKS‘ toch verder naar Schiphol.

En als we er eenmaal zijn, de koffer hebben ingecheckt, gooi ik er een laatste tweet uit dat het goed is gekomen en we zelfs tijd over hebben voor een Starbucks-visit. Rust. Nu echt. Op m’n gemakkie de nieuwe ELLE en een puzzelboekje kopen (wat dat betreft ben ik een echte Petra Puzzel, als ik één woord niet weet begin ik aan de volgende pagina) en wij zijn klaar om te gaan!

14:25 komen we aan in Barcelona en een uur later (lang leve je ingecheckte koffer) zitten we in de Aerobus richting Placa Catalunya. Mocht je Barcelona voor de eerste keer bezoeken, deze Aerobus kost €5,90 en de eindbestemming is midden in het centrum van Barcelona. Ideaal! Voor ons is Barcelona als thuiskomen en vanaf de eindbestemming van de bus lopen we fluitend, alsof we hier wekelijks komen, naar het metrostation om vier haltes verder te reizen voor ons hostel.

Het hostel ligt bij metrostation Lesseps, de halte die je nodig hebt om Park Guell te bezoeken. Wij slaan het park dit jaar even over, maar het is een goede ligging voor een hostel. Bij het gebouw aangekomen zien we meerdere namen op het bord staan, waaronder een tandarts en als we de trap omhoog lopen is er aan onze linkerkant een deur. Spannend. De deur gaat open en zie daar : ‘Hostel Lesseps’. We zitten dus letterlijk achter gesloten deuren.

De koffers worden gedropt, een nieuwe look wordt tevoorschijn gehaald en we gaan weer.. Opweg naar ons pleintje ‘Plaza Mayor’ waar we onze eerste Spaanse borrel drinken en genieten van tapas en palmbomen. Buen dia!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s