Wij & Madrid #3 | ola Mercado, chillen in Retiro & frozen yoghurt 

DONDERDAG 12MEI
Onze laatste ‘volle’ dag in Madrid is aangebroken en volgens de laatste weerberichten moet de zon zich meer dan de afgelopen dagen laten zien. We zijn inmiddels gewend aan de kou en regenbuien hier, dus eerst zien dan geloven. First COFFEE.. En een fijn ontbijtje bij Café & Te. Ondanks het feit dat dit tentje in een hoofdstraat zit, zijn de klanten merendeel locals dan toeristen. Ik denk toch dat toeristen sneller een ontbijt bij het hotel boeken, hoe doen jullie dat? We plannen onze dag, voor zover we dat willen plannen.

Het wijkje La Latina staat op het programma, wat een begrip is op zondag, dan is er markt. Twee jaar geleden hebben we de markt bezocht, echt een aanrader. Nu is het donderdag en is er niks te beleven, behalve een flinke wandeling met de vele steile straatjes. In plaats van terug met de metro, wandelen we naar het centrale punt van Madrid en maken een tussenstop bij Mercado San Miguel. Het mag dan niet zo groot zijn als San Anton, het is niet minder gezellig. Verschillende tapas proeven, een wijntje erbij en wat lekkers meenemen voor onderweg.. En dat zo rond de klok van 13:00. Geweldig om te zien! Wij houden het voor nu bij een smoothie en pakken een metro naar Retiro, again.

Retiro loopt vol met school-kinderen die massaal afkomen op de vijver en het glazen gebouw, dat vermijden we maar al te graag en wandelen de andere kant op. Het zonnetje komt door dus na wat outfit-kiekjes (very soon online) is onze volgende stop het terras. Time flies, dat beseffen we ons maar al te goed.. Morgen vliegen we alweer terug. Wat we ons ook beseffen is dat we hier twee jaar geleden ook zaten, maar dan in shorts en met slippers aan. Nu is het ‘bijna kou kleumen’ in m’n linnen shirt en bomberjack, hopen dat de zon afentoe warmte geeft.

Als het echt goed warm is (maar ook als het maar 16graden is), haal je een frozen yoghurt met fruit of chocolade-topping bij Llaollao. Funny fact : twee jaar geleden kwamen we dit tegen in de veronderstelling dat het vanille-ijs was, a la Swirl. We bestellen, kunnen niet wachten en nemen een hap.. ‘Yoghurt?!!’ Apart (helemaal omdat je het niet verwacht), maar heerlijk. Dit moeten ze ook echt in NL openen! Die zomer werd onze stad gevuld met Frozen Yoghurt-shops.

Even een siësta-stop bij ons hotel of beter, een WiFi-stop en we maken ons klaar voor onze laatste avond Madrid. Wijn & Tapas!

Advertenties

6 gedachten over “Wij & Madrid #3 | ola Mercado, chillen in Retiro & frozen yoghurt 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s