Wij & Madrid #2 | een beetje zon, historie en hamburgers

WOENSDAG 11 MEI
Als we opstaan voel ik me net een oude vrouw, van m’n nek tot aan m’n rug is het stijf, lang leve harde bedden. Verder heb ik echt prima geslapen! We maken ons snel klaar, vandaag zijn de weersvoorspellingen goed en daar willen we optimaal van genieten. Te beginnen bij het bakkertje die we twee jaar geleden hebben gevonden, vol vertrouwen lopen we de weg er naartoe. ‘Hier was het toch?’ vragen we ons af terwijl we een straat vol lege winkelpanden zien. ‘Hier WAS het inderdaad!’ En dan voelt het eigenlijk alsof er geen andere ontbijt-mogelijkheid is, we hadden ons er zo op verheugd. Teleurgesteld lopen we een ander tentje in, niet zo intiem en gezellig maar prima om de dag te starten.. Als er maar koffie is!

We willen heel graag naar park Retiro, again, maar wel met zon graag dus eerst doen we een rondje historie. Als je het drukke Sol verlaat kom je bij Opera, waar ook meerdere metro-lijnen vetrekken, daarachter bevindt zich een oud paleis en klooster. Je mag binnenkijken, maar alleen de buitenkant is al een foto waard.

Wanneer we ook maar één zonnestraal spotten halen we een smoothie bij Café & Te en pakken we de metro naar Retiro. Wandelen, relaxen en borrelen.. Het kan hier allemaal, hier komen we tot rust. In het midden van het park vind je een glazen koepel, wat vroeger is gebouwd om tropische planten in te bewaren, nu was er een expositie te zien van een kunstenaar die liet zien hoe bepaalde voorwerpen worden hergebruikt en opnieuw worden ontwikkeld.

De wolken winnen het van de zon en het is tijd om een andere, favoriete wijk te bezoeken : Chueca. Chueca staat bekend als de ‘gay-wijk’ van Madrid en in juli vieren ze dat massaal met grote podia en dj’s. Wij linken Chueca vooral aan Mercado San Anton, een overdekt food-market met een verrassing op het dakterras : lounge & diner. Op elke verdieping een tapas proeven om vervolgens een wijntje op het dak te drinken. Klinkt goed toch? Als je door de straatjes van Chueca loopt merk je dat het knus, rustig en relaxt is. Ik maak een kleine tussenstop bij Scotch & Soda, in m’n vakantie, maar liefde voor het merk en zo benieuwd hoe onze Spaanse collega’s en collectie eruit ziet.

Terug naar het hotel voor een ‘lekker-fris-lekker-anders‘ moment en niet geheel onbelangrijk : waar gaan we eten? In ons 100% Madrid-boekje had ik een hamburger tent op het oog, maar de recensies via Tripadvisor zijn niet best. 3 klanten zijn ziek geworden, 2 vinden het de beste burgers ever en 4 vinden het oké! Precies ja, dat wordt ‘m dus niet. Manlief vindt een Steakburger-bar in de buurt met goede recensies, so let’s try

Metro Atocha heb je nodig om deze  heerlijke burgers te proberen, voor het toetje zou ik extra goed vragen wat het precies is. Toen ik uitgelegd kreeg ‘it’s biscuit with chocolate from the oven‘ en dus een soort American Cookie verwachtte kreeg ik een ‘crème-brulee-achtige-verbrande-koek-smaak-met-chocolade-en-ijs’ in een pannetje. Dus.

Advertenties

4 gedachten over “Wij & Madrid #2 | een beetje zon, historie en hamburgers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s