Tuesdays good to know | 5x style icons to remember

Enig idee hoe de trends per seizoen bepaald worden? Als je nagaat hoe je zelf geïnformeerd wordt over de laatste trends kom je waarschijnlijk uit op je favoriete blogger/IT-girl, celebrities, fashion magazines of je spot ze op straat. Alleen modehuizen krijgen het, zoals vroeger, niet meer voor elkaar om alleen de trends te bepalen. Zij hebben een blogger, celebritie of magazine eigenlijk ‘nodig’ om dit te delen met de wereld, dit is ook dankzij de ‘super-sonische-snelle’ social media.

Afgelopen zondag liep ik met mijn moeder even een “snel-scannend-oriënterend” rondje door ons centrum. Ondanks dat er veel gestunt werd, door winkels die failliet zijn en toch van hun voorraad af moeten, blijft er nog een handjevol winkels over waar we inspiratie op kunnen doen. Bij alle “oh’s”, “ah’s” en “wauw’s” van mijn kant, is het niks nieuws voor mijn moeder. Zij heeft dit namelijk al eens gedragen, in de jaren ’70 en ’80. Jammer dat ze geen items meer heeft bewaard, dat was nu vintage geweest en mooi voor mij. Het was wel een idee voor deze post, namelijk een reminder naar 5 stijl iconen van vroeger die vorm geven aan de trends van nu.

STYLE ICONS

#1. DEBORAH (DEBBIE) HARRY
Een Amerikaanse filmactrice en zangeres die in de jaren ’70 doorbrak met de popgroep Blondie. Waarschijnlijk begint er nu een belletje te rinkelen? Terwijl iedereen mee deed aan de hippie-trend, trad Debbie op in haar denim on denim-look. Haar eigen, punk-achtige stijl heeft haar tot een stijlicoon gemaakt.

Wat we nu terugzien?
Het bikerjack, de denim on denim-look, Dr. Martens, band-tee’s.

#2. AUDREY HEPBURN
Audrey Hepburn is een Nederlands-Britse actrice, geboren in België in 1929. Haar stijl was niet bijzonder, minimalistisch kan je het bijna noemen door de kleuren wit en zwart, maar de kunst van Audrey was comfortabele items dragen die er stijlvol uitzien en die goed bij haar figuur pasten.

Wat we nu terugzien?
De trenchcoat, de little black dress, koltruien, ballerina’s. 

#3. MARILYN MONROE
Deze stijlicoon werd geboren als Norma Jeane Mortensen en stond in de jaren ’50 bekend om haar pin-up stijl. Het bewust aangenomen ‘domme blondje’ typetje is hoe ze tot op de dag van vandaag wordt herinnert : korte, blonde golven, rode lippen, de beauty-spot en haar vrouwelijke vormen.

Wat we nu terugzien?
De polkadot, croptops, high-waist bikini’s.

#4. VERUSCHKA
Op haar 20e werd ze ontdekt in Florence en besloot fulltime modellen-werk te gaan doen. Veruschka von Lehndorf, geboren als Vera, is een Duits model die bijna alle covers haalde in de jaren ’60. Kenmerkend waren haar lichte ogen en de strakke lijnen van haar gezicht.

Wat we nu terugzien?
De Boho-look, veel en grote sieraden, onverwachte kleurencombinaties.

#5. TWIGGY
Lesley Hornby, die we beter kennen als Twiggy, is een Brits supermodel, zangers en actrice. Ze groeide uit tot cultfiguur toen zij op de cover stond van de Britse Vogue met haar ultrakorte kapsel en opvallende, grote ogen. Haar bijnaam Twiggy (Twijgje) heeft ze te danken aan haar slanke, bijna jongensachtige figuur.

Wat we nu terugzien?
Ruitjes, (korte) A-lijn jurken, hoge kragen.

Wie van deze alltime favourite stijliconen is jou inspiratiebron?

 

Advertenties

4 gedachten over “Tuesdays good to know | 5x style icons to remember

  1. Audrey Hepburn, absoluut! Ik vind minimalisme erg tof qua kledingstijl en kan mij daarom dan ook erg in haar manier van kleden vinden. Heb overigens nog nooit van haar gehoord, haha!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s