Mondays Mood | the new fastfood

NL

LIFE IS FOOD.. eh GOOD!
Foodtrucks, ze zijn onmisbaar als je een festival of evenement bezoekt. Waar komt het vandaan en waarom is het zo’n trend?

Het antwoord op de eerste vraag is Amerika. Dat de mobiele eetwinkels daar zo aanslaan, is te danken aan het feit dat foodtrucks verschillende waarden van ‘the land of the free‘ bevatten: ondernemerschap en het vormgeven van je eigen leven. Wat ook helpt, is dat het concept een ontzettend breed begrip is. Het aanbod varieert van sandwiches tot grill en van ijs tot vegan. Daarnaast zijn de investeringen voor een ondernemer te overzien. Door middel van social media is een eenvoudige marketing al mogelijk, op Instagram en Twitter deel je al snel een foto en informatie over bijvoorbeeld de standplaats. Een snelle hap maar dan verantwoord, streetfood is taking over! Zeg maar Dag tegen de patat -en haringkraam, Hallo healthy fast-food!

DE LUIE HOND
Begin augustus was er een foodtruck festival georganiseerd in Arnhem, de Luie Hond. Een kleine, intieme locatie aan het water met een strandje erbij. Op het grasveld liep je langs de verschillende eetwinkels met tussendoor een podium waar jazz -en soulmuziek werd gespeeld. Mijn favorieten waren, ondanks de hoge prijzen, koffie , de hamburger , crêpe met nutella en wood pizza (verdeeld over twee dagen). De sfeer, die relaxt en gezellig was, het mooie weer en de smaken maakten een hoop goed!  

RRROLLEND

Naast het feit dat foodtrucks een trend zijn, is het ook gewoon een leuk dagje weg en een goed alternatief voor lunchen op het terras as usual. Na de Luie Hond ben ik gaan googlen waar we de mobiele keukens nog meer konden vinden. Ofcourse waren de meesten festivals al geweest, maar Rrrollend heeft nog wat datums op de planning, waaronder afgelopen weekend in Nijmegen (15min. vanaf Arnhem). Het weer is goed, we lunchen niet en verheugen ons weer op een fijn festival sfeertje. Bij aankomst in Nijmegen zijn er maar een paar winkels open, het is dan wel zondag maar ik ging er vanuit dat ook deze stad elke zondag open is. De foodtrucks staan op Plein 44, een plein wat sindskort helemaal vernieuwd is met nieuwe winkels en zelfs een Primark, maar naast de keukens kan ik de bezoekers op 2 handen tellen. Oeps! We hebben het rondje gemaakt in 5minuten en besluiten koffie bij Yoos te drinken, heerlijk. In het zonnetje, aan de picknick tafel, de set up is perfect maar waarom is het niet druk? We eten een broodje bij de Paninibus met een healthy smoothie en nemen afscheid van Nijmegen.  

    
 

CONCLUSIE
Foodtrucks zijn dan wel een trend en de marketing is makkelijk te onderhouden, maar de locatie en omgeving is een must. De sfeer viel in Nijmegen al weg op het moment dat de winkels dicht waren, daarbij was één gitarist de muziek en de foodtrucks waren omringd door gebouwen. Jammer! 

EN

LIFE IS FOOD.. eh GOOD!
Foodtrucks, they are indispensable when you visit a festival or event. Where does this come from and why is it so popular?

The answer on the first question is America. The foodtrucks realize the different values of the “the land of free” : entrepreneurship and to make to measure your own life, that’s why they are so popular in the country. Also the plan is really a broad conception. There is a diversify from sandwiches, grill till icecream and vegan. Social media is the answer for a easy marketing, you always can post your location or information on Twitter or Instagram. Fastfood in a responsible way, streetfood is taking over! Say Bye to the fries -and herring (in Holland) stands, Hallo healthy fast-food.

DE LUIE HOND
At the beginning of this month, there was a foodtruck festival in my hometown Arnhem, called de Luie Hond. A small location by the water with a small beach. At the lawn, you walk by the different shops with in between a stage where they played jazz-and soulmusic. My favourites were, in spite of the high prices, coffee, burgers, crêpe with nutella and wood pizza (divided by two days). It was cozy, fun, the food was good and that’s what is important!

RRROLLEND
Besides the fact foodtrucks are really popular right now, it is fun to do on your dayoff and a great alternative for having lunch at the terrace. After de Luie Hond I’ve been searching for more foodtruck festivals and ofcourse, most of them were already been. Rrrollend has still some dates, including last weekend in Nijmegen (it’s a 15minute drive from Arnhem). The weather is perfect, we don’t eat and are excited to visit some rolling kitchens. When we arrive in Nijmegen, there are a few shops open. I know it’s Sunday, but I thought that also this city is open every Sunday. The foodtrucks are located at Plein 44, which is restored with new shops and even a Primark, but I can count the visitors on my two hands. Oops! We walked around in 5minutes and decide to drink some coffee at Yoos, it’s good. In the sun, at the picknick table, the set up is perfect but where are all the people? We eat a sandwich at de Paninibus with a healthy smoothie and say goodbye to Nijmegen.

CONCLUSION
Foodtrucks can be that popular and the marketing is that easy, the location and surroundings are a must. The mood in Nijmegen was away at the moment we walk through the city and there a few shops open, besides there was one guitar player who takes care of the music and the foodtrucks were surrounded by buildings. Too bad!

 

Advertenties

Een gedachte over “Mondays Mood | the new fastfood

  1. Pingback: Throwback Thursday | July & August  | Zij en Stijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s