Bye bye Beautiful.

Dankzij de storm een dag minder kunnen genieten van het mooie Koh Lipe. Too bad, maar we moeten door. Time is almost up!

Day 1
Het ontbijt is maar tot 09:00, wat uitslapen onmogelijk maakt. Jammer, dat zou vandaag juist goed uitkomen. De cocktails smaakten goed gisteravond! Na het ontbijt met pannenkoeken lopen we door the Walkingstreet en komen uit op een soort campingveld met houten hutjes. Maar de zee is in zicht dus we zitten goed. Sunrise beach heet het en is een stuk rustiger dan Pattaya Beach, waar ons resort zit. Voor een impressie, check de blog Photo-update Koh Lipe. Bij de Castaway, een resort met bijna Villa’s waar we heen kunnen als Garston met een leuke envelop aan de deur komt, staat een houten terras waar we een fruitshake bestellen. Op de terugweg lunchen we bij Thai Pancake Lady, waar mijn vriend voor de croissant gaat en ik moet natuurlijk zo’n homemade pannekoekje proeven. Savonds kiezen we nog één keer voor de echte Spaanse tapas bij The Box, heer-lijk.. morgen weer Thais!

Day 2
Onze laatste, hele dag op Koh Lipe en ook onze laatste reisweek is ingegaan. Time flies! Bij Sunrise Beach begint onze dag.. nog wat kiekjes voor in het plakboek, even bakken&braden en weer door! Onderweg naar Pattaya Beach checken we of onze was al klaar is. Prima de luxe die wasservice overal, alleen was ik iets TE enthousiast met m’n tas vullen. Ik hield weinig over.. en wat vreemd, de was van m’n vriend is al klaar. Ja dat krijg je, als je je hele backpack meegeeft! Voor het avondeten kan ik het ophalen en hijs ik me fluitend in een schoon jurkje. We eten, zoals afgesproken, Thais bij Banana Tree. Een eettentje wat ik in NL snel voorbij zou lopen, met TL-verlichting worden de gerechten en het logo gepresenteerd. Binnen is het leuk.. gelakte, houten meubels met veel vlaggetjes en Thaise details. En toch, even terug op de TL-verlichting, het is echt Thais,TL&plastic stoeltjes. Vergis je niet, het eten is heerlijk! Als afsluiter drinken we een cocktail bij de Sawasdee bar met een geweldig leuke eigenaar. Je zit hoog met strandkussens aangekleed en lage tafeltjes, je kan er dus bijna bij gaan liggen. Zoiets zou een aanwinst zijn voor Arnhem!

image

image

image

Day 3
Vandaag reizen we door naar Langkawi, yes Maleisië. Het is anderhalf uur met de boot en dan tellen we er nog een uur bij op (lokale tijd). De boot vertrekt om 14:30, maar we moeten ons ruim van tevoren melden bij het immigratie kantoor. Wat officieel allemaal, niet gek ook.. je gaat echt het land uit! Na nog wat kleine boodschapjes bij de halleluja Seven Eleven zijn we ready to go. De ferry komt ons niet tegemoet, we gaan er met een longtailboot heen. Logisch, maar ik ben niet echt fan van de overstap van longtailboot naar ferry. De laatste keer had ik een Thaise bootman op m’n schoot liggen (die viel dus van de ferry de longtail in). We komen 17:00 Langkawi-tijd aan in een druilerig, bewolkt Maleisië. Niet geheel verbazingwekkend als we vrij direct worden aangesproken voor een taxi. 33km is het naar ons hotel, waar het schemerig is als we aankomen.

image

Soon more about Langkawi!
Thanks for reading,
Happy Thursday!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s