Stuck on the Island.

Day 4
Backpacks zijn ingepakt..
Nog een laatste ronde ontbijt en dan zijn we klaar voor onze next stop Koh Lipe. Het ontbijt is simpel, maar prima. Al mis ik de pannenkoeken van gisteren wel en de koffie die bestaat uit een zakje en kokend water zie ik liever Espresso worden.

Terwijl we onze laatste check in ons huisje doen komt er een vrouwtje aan van het hotel met het nieuws “Speedboat is not going today, weather is bad..” Wij zien geen probleem.. de zee is rustig en de zon komt zelfs door. En nu? We hebben geen keus, dat wordt nog een nachtje in Mayalay (met korting dit keer, kon er net van af!). De dag ziet er uit zoals de rest van de dagen die we hier hadden. Relaxen, tussendoor eten, borrel aan het strand, avondeten, nog een wijntje en slapen.. Het relaxen vond nu vooral plaats bij ons hutje, smiddags komt het met bakken de lucht uit. Blij worden we er niet van, vastzitten a la Expeditie Robinson.

image

image

Tres Cool! Ook als het bewolkt is.

Day 5
Het weer is nog beter, de vogels fluiten, na een check bij de receptie is het zeker.. wij gaan door naar Koh Lipe! De speedboat vertrekt om 11:30 en doet er een kleine 4uur over. Om 10:00uur checken we uit, bakken nog een uurtje in de zon en lopen naar de buren Koh Ngai Villa (waar het net zo triest is als Lantawadee, dus de naam Villa begrijpen we niet helemaal? ) waar de speedboat vertrekt.

11:30 geen speedboat..
Dat kan he, een keer niet optijd.
11:40 geen speedboat..
We beginnen ons af te vragen of er überhaupt een speedboat komt.
11:50 nog steeds geen speedboat..
Oké, tijd om actie te ondernemen.

Het personeel in het no Villa Resort zegt dat de boot vandaag alleen naar Koh Lanta vertrekt en morgen pas naar Koh Lipe. Are you kidding me? Niet dat het een straf is om hier te zitten, maar we willen weg! Mijn vriend gaat naar “ons” resort om verhaal te halen. Na een halfuur, voor mij nagelbijtend, komt hij terug. “De boot heeft pech en staat in Trang, hij gaat niet. We moeten nog een nacht blijven, maar dat wordt dan vergoed.” Ik kan wel gillen, maar hij is me voor. “Grapje, we gaan wel. Met de ferry.” De ferry doet er dan wel wat langer over, maar who cares? We gaan!

Bepakt en bezakt van no Villa resort naar Mayalay om een nieuw bootticket op te halen en vanaf daar naar Camping Koh Ngai (een echte camping met tenten en zo) waar de boot vertrekt. Echt lastminute komen we aan, iedereen staat zuchtend en puffend op ons te wachten. We don’t care..

Koh Lipe bereiken we pas tegen de avond maar als nog hebben we 2 volle dagen daar.

After the boattrip
We’ve made it..
We zijn met zonsondergang aangekomen in een gezellig huisje met zeezicht. De ATM (pinautomaat) , niet geheel onbelangrijk, op loopafstand net als the walkingstreet voorzien van eettentjes, cocktailbarretjes en shopjes. Heerlijk, we zijn er.

Morgen een photo-update.
Thanks for reading,
Happy Monday!

Advertenties

Een gedachte over “Stuck on the Island.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s