It looks perfect.

We nemen met veel tranen van geluk afscheid van ons resort in Koh Lanta. Bye bye, tot nooit meer ziens! Een jeep haalt ons en nog 10 andere op, gaan we weer.. met een overvolle jeep naar het zuiden. We zijn de enige die als eindbestemming Koh Ngai hebben,  de rest doet een eilandentour. “So, the mosquito loved you..” zegt een man, wijzend naar mijn benen, met een bepaald accent waardoor ik antwoord “Nederlands? Ja klopt, in Koh Phi Phi aardig toegetakeld.” Het stel is met pensioen en reist voor 12 weken met de fiets door Thailand.

Een klein uurtje later komen we aan op een uit-de-film-slash-google-slash-pinterest-gekropen eilandje. Bamboe huisjes met rieten daken op een zachte zand ondergrond met uitzicht op de turqoise zee.. Wauw! We worden ontvangen met een glaasje sap en na wat info naar ons huisje gebracht. De rest van de middag heerlijk gelegen, geluierd en zo afentoe eens omgedraaid. Hier redden we het wel, de komende 3nachten.

image

image

image

Savonds eten we heerlijk thais in het restaurant, aan zee. Prima! Het is Thais Nieuwjaar en dat betekent dat met volle maan, 3dagen lang, wensballonnen de lucht in gaan, offers het water ingaan en je een wens doet. Na het eten worden we gevraagd of we dat willen. Bijzonder, zowel voor ons als hun. De smartphones komen tevoorschijn en aan alle kanten wordt er geklikt.. Okay, let’s go!

Daarna ontdekken we iets verder op het strand een gezellig cocktail barretje. Reggae muziek (waar ik normaal niks van moet weten, maar op vakantie heeft het wel wat) , relaxte sfeer en goede cocktails.

Day 2
First coffee, een heerlijk ontbijtje en de dag kan beginnen. Bewolkt is het wel, maar dat trekt vast wel open. Eh, not! Smiddags begint het zelfs een beetje te druppelen. Dan merk je pas dat je op zo’n eiland niet veel meer kan. Een powernap dan maar en savonds is het droog, fijn.. Lekker buiten eten! In Koh Lanta ontmoeten we op de laatste dag een Nederlands stel die toevallig het zelfde resort in Koh Ngai hebben geboekt. We nemen ze mee naar het leuke cocktailbarretje en kletsen verder over onze verschillende reizen door Thailand. Tussendoor krijgen we nog goed nieuws (zoals hij zelf zegt) van de gitarist slash zanger.. Vanaf morgen komt er een storm uit het Oosten die zo’n 3/4dagen duurt. Good news? Good news? Daar drinken we er nog maar 1 op dan.

Day 3
Slecht geslapen, ik hoorde alleen maar regen vannacht. En wanneer we wakker worden is het nog niet opgehouden met regenen. Met onze bugs bunny paraplu lopen we naar het ontbijt. Are you kidding me? Het is hoogseizoen, zomer in Thailand en wij lopen met een paraplu naar het ontbijt?

image

Keep smiling, keep shining in mijn comfi outfit van H&M !
De rest van de dag komen we dus door met burgerlijk puzzelen, films kijken, hangen in de WIFI-spot en misschien nog een powernap.

Thailand, wat was je mooi!
Morgen vertrekken we naar Koh Lipe, 4uur met de boot en hopelijk zuidelijk genoeg dat we daar de zon weer treffen.

Thanks for reading,
Happy Saturday!

Advertenties

4 gedachten over “It looks perfect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s