Frog Island.

Na anderhalf uur met de ferry, een soort bus op het water, komen we aan in een bewolkt Koh Lanta. Onderweg hebben we onze taxi naar het resort al geregeld, om het eiland op te komen moeten we 10 bath p.p. (0,25 ct.) betalen om Koh Lanta schoon te houden. Onze taxichauffeur vertelt dat we zijn aangekomen op Frog Island. O nee, bij frogs denk ik alleen maar aan Thaise vrouwtjes die met hun stokje over een houten beeldje strijken waardoor een kikkergeluid ontstaat. O no, een heel eiland vol?

Ready to go
Onze taxi is een soort jeep, zonder enig dak, maar het ziet er niet naar uit dat we zo kunnen blijven zitten. En ja hoor, het komt met bakken de lucht uit.. Great! Onze backpacks worden op schoot van de medepassagiers gegooid, even proppen en we zitten.. met 5 man binnenin een te kleine jeep. Na 10 minuten zijn we gearriveerd bij ons resort, althans dat denkt onze taxichauffeur. Als ik uitstap heb ik al niet het idee dat ik dit geboekt heb. We lopen het terrein op en al snel worden we erop gewezen dat we verkeerd zitten. Can get this any worse? We vragen waar ons resort dan wel is, maar niemand die het weet. Taxi?

Na, voor ons, een wereldreis door Koh Lanta zijn we er dan.. Lantawadee Beach&Spa resort! We worden redelijk leuk ontvangen en door de totaal-niet-bijgehouden-en-niet-tropische-tuin geleid naar onze bungalow (op dit moment snap ik niet welke foto’s zijn gebruikt op Booking.com). Die is schattig, niks van te zeggen maar het uitzicht is triest, helemaal na een regenbui. We stallen onze spullen en willen wat eten. Voor het gemak doen we dat bij het resort, behalve een supermarkt aan de overkant zit er niet veel. “No food, sorry.. only toast!” Maar natuurlijk, dan eten we toch lekker een tosti als avondeten terwijl de family uitgebreid aan het bbq-en is, they don’t care. We gaan vroeg naar bed, geen energie meer over! Wel genoeg om te horen waar de naam Frog Island vandaan komt. Een kikkerconcert speelt zich af rondom het huisje, blijkbaar relax genoeg om in slaap te vallen.

image

Next day
Het eerste wat ik doe als ik wakker word is de gordijnen open, opzoek naar blauwe lucht. En inderdaad… it’s a sunny day today! Na het kleffe ontbijt huren we een scooter, dit kan voor zo’n 5euro per dag, opzoek naar het mooie deel van Koh Lanta. We moeten er even voor rijden, maar dan komen we bij een Viewpoint waar we een fruitshake bestellen (overal te krijgen en overheerlijk!) en genieten van het uitzicht. Op de terugweg volgen we bordje Sea Viewpoint met als uitkomst geen Sea Viewpoint maar een gezellig straatje vol strandtenten. Bij Bluemoon stoppen we en worden met open armen ontvangen. Mooi weer, leuk strand, good food.. Hier komen we vanavond zeker terug!

image

image

Day 3
Onze laatste dag in Koh Lanta met jawel mooi weer! Het ontbijt in ons resort slaan we over en rijden straightaway naar Bluemoon. We zijn fan en blij dat we het ontdekt hebben. Tot eind van de middag bakken we in de brandende zon met tussendoor een verkoeling in de zee en rijden terug naar ons TE gezellige resort. Het personeel kijkt niet op of om maar zit midden in de Thaise GTST.. Ook hallo, ja met ons ook alles goed! Savonds staat er Thais op het menu met uitzicht op zee.

image

image

image

Lantawadee Beach & Spa..
De beach is ver te zoeken en als je ‘m vindt dan met veel stenen. De spa? Daarmee bedoelen ze vast de bubbels in de spa rood! Geen aanrader dus.

Morgen worden we vroeg opgehaald om vervolgens een uurtje te varen naar de volgende bestemming.. Koh Ngai!

Thanks for reading,
Happy Wednesday!

Advertenties

Een gedachte over “Frog Island.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s