Paradise in Thailand.

Krabi Day 3
Om half 10 worden we opgehaald door een motor met aangehecht karretje. Een soort Tuk Tuk. We hebben een dagtripje geboekt naar de Hong Islands, met zn tweeën. Van 10:30-15:30 worden we rond gevaren in een longtailboot (die ik tot aan deze vakantie alleen nog kende van Pinterest ) naar verschillende eilandjes.

Hong Beach
Na zo’n 40minuten varen komen we aan bij het eerste eilandje. De lucht is blauw, het water helder en het zand wit. Een ideaal strandje om te kunnen snorkelen, maar na een mini bushbush tochtje naar het toilet leg ik m’n handdoekje neer en geniet van het uitzicht! In de bushbush wordt je geconfronteerd met foto’s van de Tsunami, inmiddels 10jaar geleden. Bizar, niet te bevatten dat waar je bent toen overhoop lag!

image

image

The Lagoon
De volgende stop is een strandje tussen enorme rotsen wat binnen enkele uren onder water staat. Een wandelingetje door het water waar je je evenwicht voor nodig hebt, alleen maar stenen!! Ik ben blij als ik de boot weer in kan stappen.. Next!

Onderweg naar de volgende, krijgen we heerlijk vers fruit en een typisch Thaise lunch.

image

image

Paradise Island
En weer zien we een mooi strandje met helder water, wit strand. De blauwe lucht ontbreekt en dat nou precies hier. Too bad! Er hangen enorme schommels van en aan boomstammen die een fotokiekje waard zijn, we relaxen op ons handdoekje en het uitzicht blijft adembenemend.

Bij het laatste eiland is het weer omgeslagen. Er komt een donkere lucht op ons af en de eilandjes lijken een stuk minder mooi.

Day 4
Na een gebroken nacht, de leguaan hield ons aardig wakker met zn optreden in ons dak, gaat de wekker vroeg. Om 08:15 worden we opgehaald voor onze volgende bestemming, Koh Phi Phi. Eerst een ontbijtje, de laatste spullen inpakken en gedag zeggen tegen het lieve personeel. Vipa Tropcial Resort, een aanrader.

We worden opgehaald door een tourbusje en drie enthousiaste meiden komen het busje uit en dragen onze backpacks het busje in. Gaan we weer.. “it’s too heavy“! Ze zetten ons af op de pier waar de boot ligt die ons brengt naar Koh Phi Phi. En aangezien hij nog niet vetrokken is, had ik mooi de tijd om jullie te updaten.
Tot over anderhalf uur..

image

image

image

Koh Phi Phi
Hello there…
We komen aan op de pier, het tripje er naartoe is meegevallen. Het eiland nodigt ons uit met ‘Welcome to Phi Phi Islands” en er staan wel 20mannen met bordjes waarop de namen van de resorts staan. We moeten nog een boottochtje maken begrijpen we, van zo’n 25 minuten. Backpacks worden weer ingeladen.. let’s go! Takho Beach Resort is bereikt en we kijken onze ogen uit. Wat een locatie.. wat een uitzicht. We checken in en worden gebracht naar onze bungalow..

image

image

image

Één en al rust straalt het uit en er is dan ook weinig te beleven. Om bij de pier te komen gaat er 2x op een dag een boot of je loopt een uurtje. Het is een heuvelachtig landschap waardoor je binnen een halfuurtje de top bereikt en een uitzicht hebt over de hele baai. De tocht naar View Point was een jungletocht opzich, m’n benen waren één en al muggenbult. Maar we survived ! Paradise in Thailand..

Thanks for reading,
Happy Sunday! X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s