Bangkok.

Sawasdee!
Dat is Thais voor Hallo!

Finally, vakantie.. en dat vieren we met een reis door Thailand. Leuk om jullie via Zij en Stijl op de hoogte te kunnen houden, een keer wat anders dan outfits.. elke dag shorts posten wil ik jullie niet aan doen! Één nadelig dingetje.. de meeste foto’s maken wij met onze camera en die kan ik niet overzetten naar m’n telefoon. Ik probeer het creatief op te lossen, maar jullie hebben ze nog te goed!

image

Day 1
Wauw, wat een vlucht. Mijn eerste lange vlucht, weinig slaap en in het midden zitten waardoor de drempel om te willen slapen een stukje hoger is. Je zou maar op de schouder van je buurman belanden.. Anyway, we’ve made it! Buiten aangekomen krijgen we meteen een benauwde klap in ons gezicht.. ik was er op voorbereid, maar nu al? Het is net half8! Taxi met airco in en op naar het hotel. Primitief, klein, bij het personeel kan er net een glimlachje af.. maar ach, prima. We zitten op vijf minuten loopafstand van de beroemde Koh San Road en onderweg er naartoe krijgen we 10x de vraag of we alsjeblieft meegaan met de Tuk Tuk of taxi. De één biedt zich nog goedkoper aan dan de ander. Koh San Road is een drukke, gezellige straat. Perfect voor streetfood , budget restaurantjes & hostels/guesthouses en het stapleven. Na een goedgevulde lunch laten we ons informeren en stappen een Tuk Tuk in voor 20bath (1000bath=24euro), hij brengt ons naar de must-see’s in Bangkok. Een 45m hoge Buddha, de lucky tempel en een tempel waar we zo’n 40 trappen voor op moeten en mooi uitzicht hebben over de stad. Eind van de middag is onze batterij een beetje leeg.. Jetlag! Omdat we savonds Bangkok by Night willen verkennen, doen we een middagdutje. Savonds staat Koh San Road in de spotlight met z’n neonlichten, uitnodigende eettentjes en muziek. We eten ofcourse Thais en daarna laten we ons naar de Skybar brengen. Bangkok by Night? Dan raad ik je de Skybar zeker aan.. Na een free drink genieten we op de 84e verdieping van het waanzinnige uitzicht over Bangkok. Bangkok, wat ben je mooi!

image

Bangkok by Night.

Day 2
Als roosjes geslapen, ondanks de harde bedden. De wekker is weer vroeg gegaan, we hebben de fietstour geboekt voor vandaag. Bangkok Highlights! Na een ontbijtje bij Starbucks, dat konden we even niet laten, brengt de taxi ons naar het meetingpoint. Fietsen door Bangkok.. die drukke stad waar ze zelf rijbanen creëren en alles door elkaar heen rijd. Dat viel gelukkig mee! Je komt door smalle steegjes, fietst tussen de locals en hun kraampjes door en afentoe over de drukke weg. Onderweg zijn we 3x gestopt : in Chinatown, een tempel met een enorm grote Buddha waar de locals hun gebedje uitspreken en een flowermarket waar we werden getrakteerd op een fruitlunch! Een toffe ervaring, goede/gezellige  reisleiding en iedereen aan te raden. Na 3uur fietsen (je kan ook kiezen voor 5uur) en zadelpijn brengen we de fietsen terug en vragen we de taxi ons te brengen naar een shoppingmall. Het weer slaat om.. maar goed dat we de fietstour vroeg gepland hadden. De shoppingmall is groot en bestaat uit meerdere delen. Luxe, minder luxe en nepper dan nep! Ondanks dat heerlijk om te neuzen.. totdat het droog is. Savonds is het weer tijd voor een Thais diner en we sluiten ‘m af met een borrel.. een mageritha-cocktail bestel ik met voor de verandering een zoutrand in plaats van suiker. Raar, maar creatief..

image

image

En zojuist zijn wij, na een korte vlucht van 1:10, aangekomen in ons te leuke resort in Krabi. Time to relax & enjoy!

image

Op Instagram blijf je nog meer op de hoogte van onze reis door Thailand. Check & Follow!

Thanks for reading,
Happy Thursday.

Advertenties

2 gedachten over “Bangkok.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s